Onderwerp: Leiderschap

Wie googelt op de term ‘leiderschap’ zal merken dat er heel wat over wordt geschreven. Maar wat is leiderschap precies? Leiderschap richt zich op het realiseren van de visie en strategische organisatiedoelen en betreft vooral het creëren van een gemeenschappelijk richtingsgevoel van waaruit steeds adequaat en effectief door eenieder gehandeld kan worden in de voortdurend veranderende context. Het gaat om het bezielen, inspireren, betrekken en motiveren van mensen en het tot bloei laten komen van hun talenten.
In de tegenwoordige tijd van snelle veranderingen en innovaties speelt leiderschap een steeds crucialere rol. Want goede leiders blijken in staat om een duidelijke visie uit te dragen, anderen te inspireren om daarin mee te gaan en zo de ambities en doelen van de organisatie concreet handen en voeten te geven in de praktijk. Voor HR dus genoeg reden om te investeren in leiderschapsontwikkeling. Waar begin je? Volg dit onderwerp en lees over coaching, hr management en lijnmanagement.

Artikelen over het onderwerp leiderschap

Leiderschap
Zo kom je als HR aan de directietafel

Wil je als HR invloed uitoefenen met je strategie, dan is het essentieel dat het plan aansluit bij de doelstellingen van de organisatie. Zorg dus dat de directie bij je plan wordt betrokken. Hoe doe je dat?

Leiderschap
StellingRol van manager moet rouleren

Zelfsturende teams zijn populairder dan ooit. En dat heeft ook gevolgen voor de rol van de manager. Hoe zou die rol er idealiter uit zien? En is die manager nog nodig? Daarom de stelling: De rol van manager moet niet door één persoon vast uitgeoefend worden, maar moet rouleren.

Blog
BlogRechter straft slecht leiderschap af

Slecht leiderschap is het thema van het HR Journaal van 11 mei. Arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen kent uit zijn praktijk genoeg ontslagzaken waarin de rechter slecht leiderschap afstraft. Een voorbeeld.

Leiderschap
HR Journaal gaat over slecht leiderschap

Het HR Journaal van 11 mei staat in het teken van slecht leiderschap. Speciale gast is managementauteur Joep Schrijvers van wie dit jaar het boek ‘Hoe raak je ze kwijt? Over ontspoorde leiders en slechte managers’.

1 2 3 99