Onderwerp: Leiderschap

Wie googelt op de term ‘leiderschap’ zal merken dat er heel wat over wordt geschreven. Maar wat is leiderschap precies? Leiderschap richt zich op het realiseren van de visie en strategische organisatiedoelen en betreft vooral het creëren van een gemeenschappelijk richtingsgevoel van waaruit steeds adequaat en effectief door eenieder gehandeld kan worden in de voortdurend veranderende context. Het gaat om het bezielen, inspireren, betrekken en motiveren van mensen en het tot bloei laten komen van hun talenten.
In de tegenwoordige tijd van snelle veranderingen en innovaties speelt leiderschap een steeds crucialere rol. Want goede leiders blijken in staat om een duidelijke visie uit te dragen, anderen te inspireren om daarin mee te gaan en zo de ambities en doelen van de organisatie concreet handen en voeten te geven in de praktijk. Voor HR dus genoeg reden om te investeren in leiderschapsontwikkeling. Waar begin je? Volg dit onderwerp en lees over coaching, hr management en lijnmanagement.

Artikelen over het onderwerp leiderschap

Leiderschap
Meld u aan voor het XpertHR College over HR leiderschap

Organisaties doen het beter als ze functioneel worden aangestuurd, zeggen hoogleraren Janka Stoker en Harry Garretsen. HR kan daarbij helpen door het management aan te sturen op leiderschap. In het XpertHR College op 23 januari geven de hoogleraren daar handvatten voor.

Leiderschap
‘Heeft HR oog voor de informele leiders?’

Moderne organisatie- en werkvormen hebben de rol van een leider flink veranderd. Adviseur Glenn van der Burg geeft drie kenmerken van de leider van 2019. Ook vertelt hij hoe HR die kan ontwikkelen en waarom dat nodig is.

Leiderschap
De 10 wetten van goed leiderschap

‘Goede leiders hebben een duidelijke visie en inspireren anderen daarin mee te gaan. Ambities en doelen van de organisatie worden zo concreet en makkelijk uitvoerbaar.’ Reden genoeg voor HR om goed leiderschap uit te voeren.

Blog
Blog10 lessen in leiderschap van HR-gemeente

HR-tech deskundige Iris Zonneveldt is CEO van HRM-bedrijf Treams en werd verkozen tot HR Talent of the Year. In deze blog deelt zij haar kennis en ervaring over leiderschap binnen het HR-werkveld.

Leiderschap
Reflectie versterkt het vitaal leiderschap

Reflecteren is een van de krachtigste tools om uw vitaal leiderschap te versterken. Groei in leiderschap naar uzelf toe en groei in leiderschap naar anderen toe. Vitaal leiderschapscoach Sandra Djukanovic vertelt waarom dit zo belangrijk is voor HR.

1 2 3 50