Onderwerp: Leiderschap

Wie googelt op de term ‘leiderschap’ zal merken dat er heel wat over wordt geschreven. Maar wat is leiderschap precies? Leiderschap richt zich op het realiseren van de visie en strategische organisatiedoelen en betreft vooral het creëren van een gemeenschappelijk richtingsgevoel van waaruit steeds adequaat en effectief door eenieder gehandeld kan worden in de voortdurend veranderende context. Het gaat om het bezielen, inspireren, betrekken en motiveren van mensen en het tot bloei laten komen van hun talenten.

In de tegenwoordige tijd van snelle veranderingen en innovaties speelt leiderschap een steeds crucialere rol. Want goede leiders blijken in staat om een duidelijke visie uit te dragen, anderen te inspireren om daarin mee te gaan en zo de ambities en doelen van de organisatie concreet handen en voeten te geven in de praktijk.

Voor HR dus genoeg reden om te investeren in leiderschapsontwikkeling. Waar begint u? Volg dit onderwerp en lees over coaching, HR management en lijnmanagement.

Xperthr college over leiderschap

Janka Stoker en Harry Garretsen

De onderwerpen leiderschap en management zijn te belangrijk om af te doen met simpele adviezen, vinden hoogleraren Janka Stoker en Harry Garretsen.

Hoe belangrijk zijn management en leiderschap in een organisatie en welke rol kan HR daarbij spelen? En hoe komt u op een goede manier van leiders af?

Janka Stoker en Harry Garretsen, leiderschap

Bekijk het webinar

whitepaper over leiderschap

Op zoek naar meer achtergrond en verdieping? Lees ook onze whitepaper.

Artikelen over het onderwerp leiderschap

Blog
BlogLeidinggeven op afstand vraagt nabijheid

Tijdens de coronacrisis worden we allemaal min of meer uit onze comfortzone gehaald. Onze patronen zijn plotseling doorbroken. Ook voor leidinggevenden ziet de wereld er anders uit. Leidinggevenden hebben opeens te maken met langdurend crisismanagement. En kunnen veel ongerustheid en angst ontmoeten bij medewerkers. En vooral moeten veel leidinggevenden wennen aan de afstand. Dit vraagt dat leidinggevenden een beroep doen op andere vaardigheden.

Blog
BlogHR-directeur houdt voorjaarsschoonmaak: lees en leer

HR-professionals dromen over onboarding, duurzame inzetbaarheid en talentmanagement. Geldt dit ook voor de managers en directeuren die er in de praktijk mee aan de slag moeten? Directeur Broekhuis: ‘Tijd voor een voorjaarsschoonmaak op HR-gebied’.

Leiderschap
Terugkijken: het XpertHR College over HR leiderschap

Organisaties doen het beter als ze functioneel worden aangestuurd, zeggen hoogleraren Janka Stoker en Harry Garretsen. HR kan daarbij helpen door het management aan te sturen op leiderschap. In het XpertHR College geven de hoogleraren daar handvatten voor.

1 2 3 50