
Een calculator die naast zijn werk ook berekeningen voor anderen doet, wordt op staande ontslagen als zijn werkgever daar achter komt. Hij heeft geen nevenwerkzaamhedenbeding in zijn contract. Mocht de werkgever hem ontslaan?
Welkom terug!
Wachtwoord vergeten?
Log in
Een calculator die naast zijn werk ook berekeningen voor anderen doet, wordt op staande ontslagen als zijn werkgever daar achter komt. Hij heeft geen nevenwerkzaamhedenbeding in zijn contract. Mocht de werkgever hem ontslaan?
Een werkneemster die aan het begin van de coronacrisis thuiswerkte, wil blijven thuiswerken omdat haar collega’s zich niet aan de afstandsmaatregelen houden. Maar een algemeen advies van de overheid om zoveel mogelijk thuis te werken, geeft geen recht op thuiswerken.
Een werknemer die door de coronacrisis zijn werkzaamheden niet kan doen, spant een kort geding aan tegen zijn werkgever . Die beweert namelijk – na een serie loonbetalingen – dat er helemaal geen arbeidsovereenkomst is. Wat oordeelt de rechter in het kort geding?
Een werkgever die door de coronacrisis in financiële nood zit, halveert de uitbetaling van de salarissen van al zijn werknemers. Een van de werknemers is het hier niet mee eens en spant een kort geding aan.
Een werkgever biedt een werknemer met een slechte beoordeling niet een verbetertraject aan, maar stuurt meteen aan op ontslag. Kan de werknemer aanspraak maken op een billijke vergoeding omdat het ontslag te wijten is aan de werkgever?
Opnieuw een zaak waarin een langlopende arbeidsvoorwaarde door de werkgever wordt ingetrokken. Dit keer kwalificeerde de rechter het als een…
Een havenbedrijf trekt de toestemming voor nevenwerkzaamheden van een groep schippers in. Sommigen doen dat werk er al 25 jaar bij. Maar mag de werkgever die toestemming na al die tijd zomaar intrekken? Het hof weegt de belangen af.
Een werkneemster krijgt op staande voet ontslag. Uit coulance krijgt ze de kans om binnen 4 dagen een vaststellingsovereenkomst te accepteren. Als ze die afwijst, is ze volgens de werkgever alsnog ontslagen. De werkneemster vindt dat het ontslag nu niet onverwijld is gegeven. Wat oordeelt de rechter?
Een werkgever die teveel aanvulling bij ziekte uitbetaalt aan een werknemer, vordert dat bedrag van ruim 1600 euro in een keer terug. De werknemer stapt naar de rechter en wil het bedrag terug en eist schadevergoeding. Ondertussen heeft hij ontslag genomen.
Een werkneemster wil na haar ouderschapsverlof 24 uur blijven werken, maar de werkgever gaat niet akkoord met deze structurele urenvermindering. De werkneemster stapt naar de rechter en het hof. Tussen deze twee rechtszaken in neemt ze op staande voet ontslag.
Een werknemer start na een sollicitatiegesprek met werken voor zijn nieuwe werkgever, zonder dat er een contract is. Ze kunnen het niet eens worden over het salaris en de werkgever beëindigt de samenwerking. Bij de rechter vraagt de werknemer vraagt om vernietiging van de opzegging . Maar is er wel een arbeidsovereenkomst ontstaan?
Een werknemer met psychische klachten na een bedrijfsongeval werkt niet mee aan de mediation. De werkgever zet het loon stop. Bij het hof ligt de vraag voor of de werkgever dit mocht doen.
Een werkgever mag een 70-jarige zieke schoonmaakster niet ontslaan. Haar tijdelijke contract blijkt een vast contract en er is geen verbetertraject geweest. Het aanspannen van een rechtszaak zorgt ook niet voor een verstoorde arbeidsverhouding.
Het gedeeltelijke ontbinden van een arbeidsovereenkomst bij de kantonrechter is niet mogelijk. Maar voor een gedeeltelijke beëindiging zijn wel mogelijkheden. De Hoge Raad zette ze nog eens op een rijtje.
Een werknemer wil van zijn relatiebeding af om aan de slag te gaan bij een opdrachtgever van zijn werkgever. Hij krijgt daar onder meer 35% meer salaris en een beter loopbaanperspectief. Weegt zijn belang bij schorsing van het relatiebeding zwaarder dan dat van de werkgever bij handhaving?
Een werkgever ontslaat een werknemer in de proeftijd. Maar de werknemer meent dat de proeftijd te laat is afgesproken, toen hij al aan het werk was. Mag de werknemer nu nog wel worden ontslaan of niet?
Een zorgdirecteur heeft gelogen over een aantal zaken op zijn cv. De werkgever wil daarom de arbeidsovereenkomst buitengerechtelijk vernietigen en het betaalde loon terugvorderen. Kan en mag de werkgever dit op deze manier doen?
Een werkgever doet als eerste in een ontbindingsprocedure een beroep op de i-grond, de cumulatiegrond. Of dat werkte, lees je in dit artikel.
Een werkgever wil van een werknemer af die onder andere kledingvoorschriften en veiligheidsvoorschriften aan haar laars lapt. Ontbindt de rechter op grond van verwijtbaar gedrag, of op grond van een verstoorde arbeidsverhouding?
Een werkgever is op de hoogte van de feiten waarop een ontslag op staande voet wordt gebaseerd, maar ontslaat de werknemer pas nadat die gegevens in een rapport zijn verwerkt. Is dat ontslag nog onverwijld?