Spies niet gerust op behuizing arbeidsmigrant

0

Er moet beter en sneller worden samengewerkt om werknemers uit andere delen van de Europese Unie in ons land te huisvesten.

Dat schrijft minister Liesbeth Spies (Wonen) dinsdag aan de Tweede Kamer. Ze wil nog voor het eind van het jaar resultaten zien.

Begin 2012 ondertekende Spies samen met gemeenten, corporaties, de uitzendbranche, koepels van werkgevers en vakbonden een nationale verklaring voor meer en goede tijdelijke huisvesting. Er is al wel veel gebeurd, aldus de bewindsvrouw, maar het moet nog beter. Uit een evaluatie blijkt onder meer dat steden met veel arbeidsmigranten vaak meer de noodzaak en dringendheid inzien van goede huisvesting dan de buurgemeenten.

Spies ziet veel in het instellen van aanjaagteams, zoals in de regio Haaglanden is gebeurd. Een wethouder, corporatiedirecteur en vertegenwoordiger van de werkgever maken prestatieafspraken, waarop andere partijen worden aangesproken op hun actieve deelname en bijdrage.

Overbewoning en illegale onderhuur van panden kunnen overlast opleveren voor buurtbewoners

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.