Kansen in Polen

0

Na een jaar hard werken en afstuderen op HR bij een Nederlandse multinational, en een contract voor bepaalde tijd op HR-gebied bij een geestelijke gezondheidszorginstelling, besloot ik in maart 2013 een HR-functie bij diezelfde multinational aan te nemen in Polen. Dat is niet bepaald het land dat tot de verbeelding spreekt, merkte ik aan mijn omgeving.

Los van vooroordelen over het Oostblok en met wat eigen onderzoek vooraf, bevestigde deze keuze mij dat dit een geweldige kans voor mijn ontwikkeling is.

Polen is hét (HR-)land in ontwikkeling! Een land met een sterke economische groei, waar multinationals op inspelen door de shared service centra (HR en Finance) daar naartoe te outsourcen. De loonkosten zijn laag, de Polen werken hard, zijn goed opgeleid en spreken hun talen over de grens. Een win-winsituatie dus. HR-shared service centra hebben de toekomst. Zij hebben de meeste kennis over HR, it-tools, payroll en administratie. Het centrale punt voor andere HR-gebieden die daaromheen worden gebouwd. Het zien opbouwen en groeien van dit center voor acht Europese landen, is na een jaar een geweldige ervaring geweest; cultureel, persoonlijk en professioneel.

Stijn Janssen, HR-specialist bij het Philips Shared Service Center Europe

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.