Onderwerp: Internationaal

Grensoverschrijdende arbeid is er in soorten en maten. Als een werkgever een werknemer naar het buitenland stuurt om werkzaamheden te verrichten of als een werkgever een buitenlandse werknemer wil aantrekken om voor hem te werken, dan moet dat natuurlijk goed geregeld zijn. Ook kan het zijn dat er een werknemer uit het buitenland in je bedrijf komt werken, bijvoorbeeld als hij door een concernonderdeel is uitgezonden of als er een rechtstreeks contract is aangegaan. En dan kan het ook nog dat een werknemer inwoner van Nederland is tijdens een uitzending. Allemaal bijzondere situaties waarin je als HR extra alert moet zijn op bijvoorbeeld het gebied van belasting, sociale zekerheid en werk- en immigratievergunningen. Blijf op de hoogte van internationale ontwikkelingen door dit onderwerp te volgen.

Artikelen over het onderwerp internationaal

Internationaal
Hoe scoren bedrijven op de mensenrechtenmeter?

Hoe staat het met de lonen die multinationals betalen? Weten ze kinderarbeid te voorkomen? Aan de hand van dit soort vragen worden concerns beoordeeld op een nieuwe mensenrechtenmeter. Ook voor HR-afdelingen iets om rekening mee te houden.

Internationaal
3 vragen over de tewerkstellingsvergunning

Vanaf 1 januari 2017 is een tewerkstellingsvergunning vereist voor Japanse werknemers die in Nederland willen werken. Wat houdt deze werkvergunning precies in en wanneer heb je hem nodig? 3 vragen over de tewerkstellingsvergunning.

Internationaal
Laagopgeleiden dupe van komst Oost-Europeanen

De komst van arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa zorgt in een aantal bedrijfstakken voor verdringing van Nederlandse werknemers. Het gaat vooral om werk waarvoor weinig scholing nodig is. Dat blijkt uit onderzoek van SEO Economisch Onderzoek.

Internationaal
Uitspraken Asscher overdreven

Het Europese Hof van Justitie oordeelde afgelopen week dat de Nederlandse werkvergunning onder omstandigheden in strijd is met de vrijheid van dienstverlening in Europa. Minister Asscher reageerde als door een wesp gestoken. Maar wat verandert er precies?

Internationaal
Nederland hanteert te strikte werkvergunning

De Nederlandse vergunningsplicht voor werk is in strijd met de vrijheid van dienstverlening in Europa. Dat oordeelde het Europese Hof van Justitie donderdag in een zaak over een Nederlandse boete die werd opgelegd aan energieleverancier Essent.

1 2 3 8