‘HR wordt strategisch heel belangrijk’

0

HR heeft te lang gouden handdrukken uitgedeeld in plaats van zich te focussen op het opleiden en behouden van eigen mensen. Ook heeft het HR-vak een te lage status. Dat zegt directeur Harry van de Kraats van werkgeversvereniging AWVN in een groot interview met het Financieel Dagblad (FD). Hij pleit voor verandering.

Volgens Van de Kraats moet HR afstappen van kortetermijndenken en moet er meer aandacht zijn voor de ontwikkeling van werknemers. ‘De focus van bedrijven moet van exitgesprekken voeren en verzuim managen naar investeren in de ontwikkeling van mensen. Dat is beter voor iedereen’, zegt Van de Kraats in het FD.

Lage status

Volgens Van de Kraats heeft het HR-vak aan status verloren. Dat komt onder andere door de economische crisis, maar ook omdat het vak een lage status heeft. Hij vindt dat de functie van HR-directeur te laag in de pikorde staat en daar moet verandering in komen. In het FD zegt hij: ‘Je kunt die afdeling niet blijven zien als noodzakelijke overhead, als een uitvoerende discipline die niets te zoeken heeft in de boardroom of raad van commissarissen. Human resources worden strategisch belangrijk. Het moet een uithangbord voor ieder bedrijf worden, een tak die het verschil kan maken en een maatschappelijke rol invult.’

Maatschappelijke waarde

Ook tijdens het AWVN-jaarcongres dat onlangs werd georganiseerd voor werkgevers, sprak Van de Kraats zijn zorgen uit. Hij pleitte voor een veel zwaardere invulling van HR in raden van bestuur en raden van commissarissen dan nu bij veel ondernemingen het geval is. ‘Ondernemingen zullen steeds meer worden beoordeeld op creatie van maatschappelijke waarde naast financiële waarde – door anderen, maar ook door zichzelf. Om mee te tellen in die wereld is het noodzakelijk dat naast de vaak sterk ontwikkelde financiële en juridische functie de mens- en maatschappijgerichte functie binnen het ondernemingsbestuur sterker wordt’, zei Van de Kraats toen.

HR Journaal

Harry van de Kraats is te gast in het HR Journaal van donderdag 9 november. Met het HR Journaal, een maandelijkse online video-uitzending, ben je in 30 minuten weer helemaal bij op HR-gebied. Aanmelden is gratis en kan hier >>>

Bron: Financieel Dagblad / AWVN

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.