HR Journaal met werkgeversvoorman Harry van de Kraats

0

Directeur Harry van de Kraats van werkgeversvereniging AWVN is te gast in het HR Journaal van november. Onderwerpen die ter sprake komen zijn personeelsbeleid, de toekomst van het HR-vak en het regeerakkoord.

Harry van de Kraats

Van de Kraats gaf onlangs een interview met het Financieel Dagblad over personeelsbeleid en HR. Daarin is hij kritisch op het HR-vak. Volgens Van de Kraats moet HR afstappen van kortetermijndenken en moet er meer aandacht zijn voor de ontwikkeling van werknemers. ‘De focus van bedrijven moet van exitgesprekken voeren en verzuim managen naar investeren in de ontwikkeling van mensen. Dat is beter voor iedereen’, zegt Van de Kraats in het FD. In het interview zegt de werkgeversvoorman ook dat hij vindt dat de functie van HR-directeur te laag in de pikorde staat. Daar moet wat Van de Kraats betreft verandering in komen. ‘Human resources worden strategisch belangrijk. Het moet een uithangbord voor ieder bedrijf worden, een tak die het verschil kan maken en een maatschappelijke rol invult.’

Waar en wanneer

Het HR Journaal is een online webinar. De uitzending met Harry van de Kraats is donderdag 9 november 2017 om 13.00 uur. Deelname aan het HR Journaal is gratis. Wel moet u zich vooraf aanmelden en registreren zodat u de juiste link ontvangt om het webinar live te volgen.

Schrijf je in voor het HR Journaal
Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.