‘HR downsizen mag nooit doel zijn van efficiënter werken’

0

Het beheer is niet bepaald het meest swingende onderwerp binnen HR. Toch kun je daar juist grote efficiencyslagen halen, zegt HR-manager Hans Krikke van FWG, zeker in de gezondheidszorg. Met één goed werkend ERP-systeem waarbij de HR-processen zijn geïntegreerd voorkom je een hoop dubbel werk.

Hans Krikke

Als ergens de roep om efficiency groot is, is het wel in de gezondheidszorg, weet Hans Krikke. Hij was HR-manager bij diverse grote gezondheidszorginstellingen en is nu projectdirecteur bij FWG Progressional People. Zijn collega’s, de HR-managers, hebben de mond vol van strategie. En dat moet ook, vindt Hans Krikke. Maar eerst moet de basis op orde zijn. Als HR-manager in verschillende ziekenhuizen begon hij steevast bij die basis en zorgde dat de beheersmatige processen, zoals de personeels- en salarisadministratie, gesmeerd liepen. Daarna ga je pas termen als agile en lean in de mond nemen.

Is het beheer dan nog niet overal op orde?

‘In de gezondheidszorg valt zeker nog winst te behalen. Ziekenhuizen en andere zorginstellingen hebben nu eenmaal een enorme administratieve rompslomp. Naast de gewone HR-processen heb je de BIG-administratie, die de bevoegdheden bijhoudt. Draait personeel voldoende uren, houden ze hun vak bij? Roosters zijn in deze branche ook ingewikkelde materie met verschillende beroepsgroepen, waarvoor telkens andere regels gelden, met verschillende locaties en cao’s en soorten dienstverbanden. Voorheen viel die hele administratie onder HR. In de grote ziekenhuizen zijn die processen inmiddels geautomatiseerd. Maar veel kleinere zorginstellingen zitten nog volop in dat proces. Ik zie dat sommige organisaties zich concentreren op beleid en strategie, zonder dat ze het beheer op orde hebben. Met beheer bedoel ik alles rondom salarisuitbetalingen, toekenningen van periodieken, wijzigingen rond arbeidsvoorwaarden. Daar mogen geen fouten meer in zitten. De systemen moeten deugdelijk zijn.’

Hans geeft gouden tips. Je vindt het hele interview in het gratis e-book:

Efficiënt werken willen we allemaal. Maar de praktijk is weerbarstig. Want hoe zorg je voor efficiency in HR? In een inspirerende e-book met interviews en praktijkcases heb je alle handvatten om met efficiënt werken aan de slag te gaan.

Download het e-book
Lees meer over:

Over Auteur

Annet Maseland is freelance-redacteur van XpertHR Actueel. Ze schrijft al jaren over HR en personeelszaken.