Onderwerp: HR Ontwikkeling

HR Ontwikkeling
HR-trends 2018: minder vriendjes met de baas

Gaat HR meer aandacht besteden aan wat medewerkers nodig hebben, kunnen en willen? Volgens het internationale HR Trend Institute in Zeist gaat die ontwikkeling doorzetten in 2018. Directeur Tom Haak, oud-HR-directeur bij Arcadis, signaleert dat HR zich bij innovatieve organisaties minder richten op de baas en meer op de medewerker. Trend nummer één dus, ‘al kan dat ook wishful thinking zijn’.

Blog
BlogAgile en HR, waarom zou je?

Agile werken, het wendbaar werken, zie je in steeds meer organisaties opkomen. Hoe herken je deze organisaties en waarom doen ze dit? En wat betekent dit voor de rol van HR?

HR Ontwikkeling
‘HR wordt strategisch heel belangrijk’

HR heeft te lang gouden handdrukken uitgedeeld in plaats van zich te focussen op het opleiden en behouden van eigen mensen voor de arbeidsmarkt. Ook heeft het HR-vak een te lage status. Dat zegt directeur Harry van der Kraats van werkgeversvereniging AWVN in een groot interview met het Financieel Dagblad (FD). Hij pleit voor verandering.

HR Ontwikkeling
‘Maak HR meer menselijk’

Werknemers zijn minder enthousiast over talentmanagement dan hun werkgevers. Ook zijn er veel onjuiste aannames over loyaliteit en werkzekerheid. Deze kloof is een groot aandachtspunt voor HR professionals. ‘Trek mensen niet alleen met mooie beloftes, maak ze ook waar.’