HR Arbeidsrecht Challenge

Bekijk hier de antwoorden

Heb je meegedaan met de HR Arbeidsrecht Challenge? Bekijk hieronder de antwoorden op de verschillende casussen.

 

 

Volgens de rechter mag Rob vanwege zijn gedrag wel ontslagen worden, maar heeft hij ook recht op een transitievergoeding. De rechter oordeelt dat Rob de situatie onnodig heeft laten escaleren en zichzelf daarbij verloren heeft door met een ijzeren staaf te slaan. Daarmee heeft Rob volgens de rechter verwijtbaar, maar niet ernstig verwijtbaar gehandeld.

De rechter van het Gerechtshof in Den Haag deed deze uitspraak op 24 augustus 2016. De volledige uitspraak lees je hier.

 

 

Nee. De bewering van Linda dat zij recht heeft op loon gedurende de tijd dat zij op een oproep wacht, is niet juist. De kern van een oproepcontract is dat er pas recht is op loon als je de oproepkracht is opgeroepen. Wel moest de werkgever Linda per oproep minimaal drie uur loon uitbetalen omdat in de oproepovereenkomst geen afspraken waren gemaakt over het aantal uren dat Linda per week zou werken. Linda heeft volgens de rechter alsnog recht op een nabetaling ter grootte van €8.000.

De rechter van het Gerechtshof in Den Bosch deed deze uitspraak 24 januari 2017. De volledige uitspraak lees je hier.

 

Ja dat kan. De rechter geeft aan dat over de hoogte van het loon ten tijde van het sluiten van de vaststellingsovereenkomst helemaal geen onenigheid bestond. Het foutieve uurloon van Michiel staat bovendien in de inleiding van de vaststellingsovereenkomst en is geen onderdeel van de afspraken. Volgens de rechter is het duidelijk dat beide partijen met het finaal kwijtingsbeding niet hebben bedoeld om ook afstand te doen van een eventueel recht van Michiel op een hoger uurloon. 

De rechter van het Gerechtshof in Den Bosch deed deze uitspraak op 13 november 2012. De volledige uitspraak lees je hier.