Tien don’ts met betrekking tot HR Metrics

0

Cathy Missildine-Martin heeft jarenlange ervaring op het gebied van HR Metrics. Regelmatig wordt haar dan ook gevraagd wat de belangrijkste lessen zijn die zij geleerd heeft op dit gebied.

In deze bijdrage geeft zij verkort een top tien, in willekeurige volgorde, van geleerde lessen:

  1. Start niet zomaar met het meten van de ‘usual suspects’, start met te kijken naar de strategie van de organisatie en bepaal aan de hand daarvan welke kengetallen nodig zijn.
  2.  Kopieer om het zojuist genoemde punt dus niet de HR Metrics van de buurman.
  3. Gebruik geen benchmarks om het benchmarken. Een gemiddelde zegt vaak niet veel. Bovengemiddeld presteren staat niet gelijk aan betere resultaten.
  4. Mail de HR Metrics niet zomaar rond en verwacht dan dat managers er naar kijken of de kengetallen begrijpen. De metrieken moeten hun eigen verhaal vertellen dat aanzet tot actie.
  5. Juich niet te hard bij metrics die geen impact hebben. Het interesseert niemand iets dat 100% van de medewerkers participeert in het performance management proces. Managers zitten te wachten op kengetallen die direct impact hebben op omzet en winstgevendheid.
  6. Gebruik geen onbetrouwbare data of data die niet geverifieerd zijn. Dit gaat ten koste van je geloofwaardigheid.
  7. Begin niet over correlatie en regressie. Daar zit niemand op te wachten. Laat de data voor zich spreken. Vertel het verhaal dat uit de data iets blijkt dat direct impact heeft op de bedrijfsvoering.
  8. Meet niet om het meten. Honderden kengetallen volgen is niet verstandig en heeft geen (grotere) impact. Bepaal wat de echt belangrijke kengetallen zijn, die bijdragen aan het succes van de organisatie en volg deze fanatiek.
  9. Gebruik geen fancy technologie als een simpel excel spreadsheet volstaat. Start eenvoudig, en als het aanslaat, kun je altijd nog overstappen op een meer geavanceerd systeem.
  10. Vertrouw er niet op dat huidige HR-medewerkers de analytische (statistische) vaardigheden hebben om verbanden te leggen.

Deze lessen zijn hier na te lezen.

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.