Nieuwe standaard voor kosten per aangenomen medewerker

4

In de VS heeft de Society for Human Resource Management (SHRM) een nieuwe standaard ontwikkeld voor het meten en vergelijken van de Cost per Hire (kosten per nieuw aangenomen medewerker).

 

 

Voor veel organisatie is dit een belangrijk kengetal en zeker nu het steeds vaker gaat om ‘ accountability’ en ROI. Hoeveel kost het nu om een vacature te vervullen? Dit lijkt eenvoudig te berekenen, maar is het in praktijk geenszins.

Een commissie heeft er dan ook 18 maanden over gedaan om de standaard te ontwikkelen. Dit voorstel is neergelegd in een 43 pagina’ s tellend document. Er zijn twee varianten ontwikkeld: een interne, om de eigen ‘prestaties’ te kunnen meten en een externe, om benchmarks met andere organisaties mogelijk te maken. In de interne standaard wordt bijvoorbeeld de tijd die managers besteden aan het recruitmentproces en de kosten die gemaakt worden voor het trainen van recruiters, meegerekend.

Het plan is van deze standaard een internationale standaard te maken.

Van het lijvige document gaan overigens slechts 8 pagina’ s over de Cost per Hire zelf. De rest van het documenten gaat over de ontstaansgeschiedenis, de methodiek voor de collectie van data, begrippen, etc.

De standaard moet dienen als checklist. Het is niet de bedoeling dat een en ander een administratieve nachtmerrie wordt. Het doorrekenen van bijvoorbeeld kosten is geen  achter-de-komma-werk . Uiteraard worden directe kosten zoals kosten voor vacaturebanken, het zoeken van cv’ s en reiskostenvergoedingen voor sollicitanten meegerekend. Ingewikkelder wordt het als kosten, zoals gebruik van een kantoor en inschakeling van de backoffice, gecalculeerd moeten worden.

Het voorstel voor de Cost per Hire Standard kun je hier (rechtstreeks) vinden.

Het artikel met de aankondiging van de nieuwe standaard is te vinden op het blog van TLNT.

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

4 reacties

  1. dit SHRM project wordt geleid door goede bekende: jeremy shapiro. er staat een goed boek van hem op mijn linkedin profiel. check it out!

  2. Ik was al een tijdje op zoek naar een dergelijke standaard. Ziet er moeilijker uit dan het is. Ben er meteen mee aan de slag gegaan.

  3. Wat te doen met deze standaard? Kosten zijn in het algemeen gelden die geminimaliseerd moeten worden., ook zonder standaard.

  4. Duidelijk stuk, Prima, dan weet ik de cost-per-hire. maar hoe en waarmee kan ik dat dan benchmarken?