HR ziet belang Analytics, maar weet tegelijk niet waar te starten

0

Het belang van HR analytics wordt door HR-professionals duidelijk ingezien. Maar tegelijk weten zij niet precies hoe eraan te beginnen. HR ervaart, zodra het gaat om HR analytics, een gebrek aan de juiste expertise, budget, inzicht, technologie en management ondersteuning.

 

Dat is de voornaamste conclusie uit het onderzoek dat P&Oactueel en iNostix afgelopen oktober uitvoerden naar de stand van zaken rondom HR analytics in Nederland.

Van de ondervraagde HR-professionals stelt 84 procent dat HR zijn bijdrage duidelijk wil kunnen meten. 90 procent van de respondenten geeft echter aan dat er op dit moment niet of zeer weinig wordt gemeten. Slechts 11 procent van de respondenten geeft aan dat er op dit moment bij hen budget beschikbaar is om metingen te doen danwel HR analytics toe te passen.

Volgens Luk Smeyers van iNostix worden er op dit moment zeker wel zaken gemeten. ‘ Het gaat dan om als verzuim, verloop, de kosten van werving en medewerkerstevredenheid. Maar het meten van de businessimpact van HR-investeringen  HR analytics dus  is niet aan de orde’ , aldus Smeyers.

Uitgebreidere onderzoeksresultaten worden bekend gemaakt op de ‘ HR Analytics summit’ die P&Oactueel op 22 en 23 november aanstaande organiseert in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Respondenten die hebben meegedaan aan het onderzoek, krijgen de resultaten toegestuurd.

» Meer informatie over de HR Analytics summit, het programma en de (internationale) sprekers

» Video: Luk Smeyers gaat onder meer in op wat dat nou is, HR Analytics, welke data hiervoor nodig zijn en wat de succesfactoren zijn.

 


Meer HR Analytics »

Naar het HR Analytics Dossier »Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.