Onderwerp: HR Analytics

HR analytics draait om het verbinden van HR data met business data. Inzicht in deze data over je organisatie helpt bij het maken van strategische keuzes voor de toekomst. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. HR-afdelingen beschikken over veel data, maar de wijze waarop de data wordt opgeslagen en de betrouwbaarheid hiervan staat vaak een goede analyse ervan in de weg.

Sommige managers denken zodanig veel kennis en ervaring te hebben dat zij niets kunnen leren van analytics. Anderen accepteren gewoonweg niet dat een jonge analist hen vertelt dat hun besluit niet ondersteund wordt door data.

Op deze pagina vind je alle ins en outs over HR Analytics. Hoe is het HR-informatiesysteem nu ingericht? Hoe formuleer je doelstellingen voor analytics? Wat zijn de valkuilen?

xperthr college over hr analytics

Rob van Dijk

Met HR Analytics kunt u data inzetten als onderbouwing voor strategische keuzes. Verzuim, recruitment en personeelsplanning worden ingezet als het gaat om datagedreven werken.

Tijdens het XpertHR College vertel ik u hier alles over!

Rob van dijk, analytics specialist

Bekijk het XpertHR College

whitepaper over het onderwerp HR Analytics

Artikelen over het onderwerp HR Analytics

HR Analytics
Ga aan de slag met tips over HR Analytics

Uw HR-skills makkelijker inzetten? Dat kan met HR Analytics. Het is niet altijd even makkelijk om daarmee aan de slag te gaan. Daarom zetten wij de meest spraakmakende artikelen over HR Analytics op een rij.

HR Analytics
Dure training schrappen? Doe eerst een data-analyse

Veel te duur, die trainingen. Een leasemaatschappij wil ze schrappen als de verkoop terugloopt. Tot uit data-analyse blijkt dat de trainingen geld opleveren als ze anders worden ingezet. Rob van Dijk geeft dit voorbeeld tijdens het XpertHR College ‘Datagedreven werken in de praktijk’.

HR Analytics
XpertHR College: ‘Staar je niet blind op cijfers’

Gebruik HR Analytics om vooruit te kijken. Onderzoek niet alleen of de verzuimcijfers verschillen van vorig jaar, maar kijk ook naar de belangrijkste voorspellers voor ziektemeldingen. ‘Daar kan opeens iets verrassends uit komen’, vertelt HR Analytics-expert Rob van Dijk in het XpertHR College.

HR Analytics
Webinar: HR Analytics voor beginners

Starten met HR Analytics maar niet weten hoe? Specialist Rob van Dijk legt u de basisprincipes uit tijdens het XpertHR College ‘HR Analytics voor beginners’. HR kan namelijk meer uit de data in de organisatie halen en dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn.

Blog
BlogHoe digital HR en analytics de HR wereld (kunnen) veranderen

Digital HR en analytics zijn termen die ons aller hart sneller laten kloppen. Bij de meeste omdat het angstzweet ze uitbreekt en ze denken: ‘ik houd niet van cijfertjes!’ Bij een enkeling omdat data best wel interessant vinden. HR-analytics-expert Erik van Vulpen zet de leuke kanten van digitale HR en analytics voor zowel de liefhebber als de angsthaas op een rij.