1 op de 5 HR-professionals onvoorbereid op digitalisering

0

Een op de vijf HR-professionals denkt niet genoeg kennis en vaardigheden te hebben om de digitalisering bij te houden. Dat blijkt uit onderzoek van AFAS Software en de Tilburg University. Hoe staat u ervoor?

Uit onderzoek van AFAS Software en de Tilburg University blijkt dat 20 procent van de 190 ondervraagde HR-professionals van mening is niet klaar te zijn voor verdere digitalisering. Ook uit een Facebook-poll van XpertHR Actueel blijkt dat 67 procent niet bezig is met HR-analytics. Desondanks raakt de term HR-analytics steeds meer ingeburgerd in de HR-wereld. Volgens de HR-manager van AFAS Software Britt Breure zijn HR-specialisten bang dat er veel functies en taken gaan verdwijnen door de snel groeiende technologie.

Verrijking?

Britt Breure: ‘HR-specialisten denken dat er veel functies en taken gaan verdwijnen door de snel groeiende technologie. Ik denk echter dat zij zich daar weinig zorgen over hoeven te maken en er juist van kunnen profiteren.’ Breure ziet HR-ondersteunende tools in automatisering en nieuwe technieken en zo zou HR er ook naar moeten kijken. ‘Door processen te digitaliseren, kan HR kostbare tijd in andere taken steken. Het selectieproces kan effectiever worden ingericht en HR kan zich extra inzetten voor medewerkers en de organisatie.’


Bron: AFAS

  • Wat kunt u met HR-technologie en helpen onlinetools bij de groei van medewerkers en de organisatie? HR-tech deskundige Iris Zonneveldt bespreekt het tijdens het HR Journaal. Bekijk het hier!
Lees meer over:

Over Auteur

Sacha Luijkx is redacteur bij XpertHR Actueel. Met haar perfectionistische en pro-diversiteitsblik voorziet zij u van alles wat u moet weten rondom HR.