Onderwerp: HR Analytics

HR analytics draait om het verbinden van HR data met business data. Inzicht in deze data over je organisatie helpt bij het maken van strategische keuzes voor de toekomst. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. HR afdelingen beschikken over veel data, maar de wijze waarop de data wordt opgeslagen en de betrouwbaarheid hiervan staat vaak een goede analyse ervan in de weg. Ook is er binnen organisaties nog lang niet altijd steun voor het inzetten van analytics.

Sommige managers denken zodanig veel kennis en ervaring te hebben dat zij niets kunnen leren van analytics. Anderen accepteren gewoonweg niet dat een jonge analist hen vertelt dat hun besluit niet ondersteund wordt door data.

Op deze pagina vind je alle ins en outs over HR Analytics. Hoe is het HR informatiesysteem nu ingericht? Hoe formuleer je doelstellingen voor analytics? Wat zijn de valkuilen? Ook vind je op deze pagina de blogs terug van Luk Smeyers, sinds 2008 actief in het begeleiden van organisaties op het vlak van voorspellende HR analytics.

Artikelen over het onderwerp HR Analytics

HR Analytics
‘Neem ook eens een techneut aan bij HR’

Een baan kan ook de ideale kandidaat vinden in plaats van andersom. Data-analyse helpt daarbij, zegt Sjoerd van den Heuvel, hoofddocent Arbeid en Organisatie bij Hogeschool Utrecht. Vierde interview met een universitair expert over nieuwe vormen van recruitment.

Blog
BlogHoe digital HR en analytics de HR wereld (kunnen) veranderen

Digital HR en analytics zijn termen die ons aller hart sneller laten kloppen. Bij de meeste omdat het angstzweet ze uitbreekt en ze denken: ‘ik houd niet van cijfertjes!’ Bij een enkeling omdat data best wel interessant vinden. HR-analytics-expert Erik van Vulpen zet de leuke kanten van digitale HR en analytics voor zowel de liefhebber als de angsthaas op een rij.

HR Analytics
Vertrouw niet op de robots!

Artificial intelligence (AI) krijgt een steeds grotere plek in de samenleving, en ook HR maakt er steeds meer gebruik van. Er zijn zelfs deskundigen die zeggen dat mensen er op den duur overbodig door worden.

HR Analytics
Wees alert op discriminatie door HR analytics

Analytics is de toekomst van HR, zeggen veel mensen. Veel organisaties zetten al eerste stappen, en in de komende jaren zal het alleen nog maar meer worden. Voor HR is het essentieel om de juiste vragen te blijven stellen.

Blog
BlogDe kracht van HR Analytics

De wereld is snel aan het veranderen. Termen als big data en business intelligence vliegen ons al geruime tijd om de oren, maar lijken vaak nog een ver-van-ons-bed-show.

HR Analytics
Blog Jaap Paauwe: Het ‘me too’ effect

HR analytics en data driven worden steeds meer de norm, signaleert Jaap Paauwe. Tegelijkertijd waarschuwt hij in zijn column voor de verkeerde argumenten om ermee aan de slag te gaan. Zoals het ‘me too’ effect: het niet achterop willen lopen.