Zp er positiever over werk dan vaste kracht

0

Professionals met een flexibele arbeidsvorm zijn positiever over hun werk dan collega’ s in loondienst.

Dat stelt althans Yacht, dat TNS NIPO onderzoek hiernaar heeft laten doen onder hoogopgeleide professionals.

Professionals die op flexibele basis werken hebben meer het gevoel dat zij worden uitgedaagd, zijn positiever over hun netwerkmogelijkheden en vinden dat zij vaker waarde kunnen toevoegen aan hun vakgebied:

  • Onder vaste krachten vindt 58% dat hij voldoende wordt uitgedaagd in zijn werk, onder zp’ers geldt dat voor 64%
  • Op de vraag of iemand het gevoel heeft waarde toe te kunnen voegen aan zijn vakgebied antwoordt 59 procent van de vaste werknemers ‘ja’; onder flexprofessionals is dit 70 procent
  • Op de vraag of zij het gevoel hebben tijdens werk waardevolle contacten te kunnen opdoen, antwoordt 73% van de flexprofessionals positief, tegenover 55% van de mensen in vaste dienst

Het onderzoek geeft inzicht in welke factoren hoogopgeleide professionals voldoening geven in werk. Er zijn duidelijke verschillen tussen wat ‘flexibel’ en ‘vast’ het meest belangrijk vinden. Waar medewerkers in vaste dienst vooral waarde willen toevoegen aan de organisatie waar zij werken, maken flexprofessionals liever verschil in het vakgebied. Mensen met een flexibele arbeidsovereenkomst zoeken ook niet zozeer naar bewondering van collega’s, in tegenstelling tot mensen in vaste dienst, maar steken vooral energie in het onderhouden van een netwerk.

Bron: Yacht

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.