Werkgevers zoeken flexibele en hoogopgeleide medewerkers

1

Werkgevers in Nederland zijn vooral op zoek naar hoogopgeleid en flexibel inzetbaar personeel. Dat blijkt uit onderzoek van Randstad.

Op dit moment is 51 procent van het totaal aantal vacatures gericht op hoogopgeleiden (Jobfeed 2014).

Hoogopgeleiden zijn vooral nodig in de dienstensector. Met name in sales, techniek en ICT zijn goede kandidaten schaars.

De vijf meest gevraagde functies voor ervaren professionals zijn volgens Randstad:

 

1. Software Engineer
2. Accountmanager
3. Projectleider
4. Salesmanager
5. Financial controller

‘Loopbaandenken’ in een flexibele arbeidsmarkt

“Werknemers hebben behoefte aan zekerheden, maar bedrijven streven meer naar flexibiliteit. Om het juiste personeel aan te trekken, moeten werkgevers nieuwe zekerheden aanbieden, los van de vorm van het arbeidscontract,” stelt Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad.

Een ‘zekerheid’ die een werkgever bijvoorbeeld kan geven, is de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen en het realiseren van persoonlijke ontwikkeling. Ten Hoonte: “Daarmee groeit de waarde van de werknemer en dat is precies wat medewerkers nodig hebben in een flexibele arbeidsmarkt.

Bron: Randstad

Lees ook: Meer vacatures hogeropgeleiden en UWV: weer meer vacatures

Lees meer over:

Over Auteur

1 reactie

  1. Chantal Pi?t op

    Toch bijzonder… In mijn ervaring uit de praktijk zijn veel technische organisaties nog steeds voornamelijk op zoek naar vast personeel en willen ze engineering functies niet met tijdelijk personeel opvullen. En dat juist in de branche waar de meeste vacatures zijn, dat staat toch haaks op de uitkomst van dit onderzoek?