Werkgever verlangt meer ontzorgende flexdiensten

0

Werkgevers die uitzendkrachten inlenen verlangen in toenemende mate ontzorgende diensten van de flexbranche. Voor 2014 wordt voor de flexbranche weliswaar een omzetgroei verwacht van 4 procent, maar het simpelweg bij elkaar brengen van vraag en aanbod biedt inleners op termijn te weinig toegevoegde waarde.

Dat meldt ING Economisch Bureau in haar Kwartaalbericht Flexbranche.

Uitzendpersoneel wordt nog veel als een commodity gezien en dat zorgt voor druk op de tarieven. Gezien de ruime arbeidsmarkt is het verleidelijk de prijsdruk af te wentelen op de flexwerkers, maar dit lijkt volgens ING geen duurzame oplossing te zijn.

Risico’s overnemen
Flexbedrijven zullen volgens ING meer moeten gaan optreden als ontzorgende dienstverleners en zouden bepaalde risico’s van hun klanten moeten kunnen overnemen. Zo zou een flexbedrijf de flexibele schil bij een inlener kunnen regelen, zo mogelijk voorzien van garanties rond de personele inzet. Andere mogelijkheden zijn het gedeeltelijk overnemen van werving en selectie en het bieden van bepaalde ict-oplossingen bij het matchen van vraag en aanbod.

Wet werk en zekerheid
ING ziet voor de flexbranche kansen ontstaan door de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. De wijziging in de ketenregeling is met een jaar uitgesteld. Vanaf juli 2015 geldt dat maximaal drie contracten voor bepaalde tijd voor een totale periode van maximaal twee jaar verstrekt kunnen worden. Dat is een jaar minder dan voorheen. De flexbranche zou kunnen profiteren als werkgevers ook na deze periode flexibiliteit willen handhaven, denkt ING. Zeker omdat de ketenregeling pas opnieuw ingaat na zes maanden. Nu is dat nog drie maanden.

De wijziging in de Ziektewet, waardoor werkgevers betalen voor zieke werknemers, ook na afloop van hun contract, bieden volgens ING eveneens kansen. De bank veronderstelt dat het voor inleners dan ‘wellicht aantrekkelijker is’ om personeel via een flexbedrijf aan te trekken.

Lees ook:

Dossier Wet Werk en Zekerheid
Verzuimmanagement prioriteit #1 door nieuwe ziektewet

Bron: ING Kwartaalbericht

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.