‘Werken in trein of vliegtuig risicovol’

0

Mensen die onderweg veel aan het werk zijn, moeten goed uitkijken. Vooral in de trein en in het vliegtuig wordt veel bedrijfsinformatie gelekt, en daar doen datadieven hun voordeel mee.

Dat zegt Iron Mountain, een daarin gespecialiseerd bedrijf, dat zich baseert op onderzoek in april van dit jaar. Behalve in Nederland vond het onderzoek ook plaats in Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Medewerkers beter opvoeden
Van alle mensen die een stuk moeten reizen tussen woon- en werkplaats, werkt één op de vijf wel eens met bedrijfsgevoelige informatie in het openbaar vervoer, aldus Iron Mountain. Eén op de zeven reizigers zegt zelf vertrouwelijke of gevoelige informatie te hebben verkregen. ,,Flexwerken is efficiënt, maar brengt informatierisico’s met zich mee”, aldus Jeroen Strik van Iron Mountain. Volgens Strik moeten bedrijven medewerkers beter opvoeden en ze richtlijnen meegeven. Ook zouden de bedrijven moeten zorgen voor betere beveiliging van apparatuur, zoals schermen die alleen goed leesbaar zijn voor mensen die er recht voor zitten.

Lees ook: Checklist thuiswerken

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.