Vanaf 2012 registratieplicht uitzendbureaus

0

Uitzendbureaus moeten vanaf volgend jaar in het handelsregister zijn geregistreerd als uitlener van personeel. Doen zij dit niet dan krijgen zij een boete. Dat geldt ook voor bedrijven die werknemers inlenen via niet-geregistreerde uitzendbureaus.

Dat heeft het kabinet vrijdag besloten op voorstel van minister Henk Kamp (Sociale Zaken). De minister kondigde begin dit jaar al de registratieplicht voor uitzendbureaus aan. Hij hoopt zo malafide koppelbazen die veelal arbeidsmigranten uitbuiten, aan te pakken.

Koepelorganisatie ABU dringt al lang aan op een registratieplicht. Bonafide uitzendbureaus hebben last van oneerlijke concurrentie door illegale praktijken, zoals ontduiking van het minimumloon. Ons land telt nu circa 2300 uitzendbureaus die via de branche zelf zijn gecertificeerd. Dat is naar schatting 35 procent van alle uitzendbureaus.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.