Uitzendwerk in administratieve sector stijgt

0

Het herstel van de Nederlandse uitzendmarkt houdt aan.

Na eerdere groei in de industrie en techniek komt er nu ook meer vraag naar uitzendkrachten vanuit de administratieve sector, meldde de branchevereniging van uitzendbureaus ABU dinsdag.

Het totaal aantal door uitzendkrachten gewerkte uren nam in de periode van 30 januari tot en met 26 februari (week 5 tot en met 8) met 12 procent toe ten opzichte van het voorgaande jaar. De omzet van uitzendbureaus steeg in die periode met 11 procent.

In de administratieve sector werd 2 procent meer door uitzendkrachten gewerkt dan in dezelfde periode in 2010. Een maand eerder nam de vraag naar tijdelijke arbeidskrachten bij de dienstverlenende bedrijven nog licht af.

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten in de voor de Nederlandse economie zeer belangrijke administratieve sector herstelt de afgelopen maanden langzaam van de scherpe daling tijdens de recessie. Eind vorig jaar werd al de eerste kleine groei (van eveneens 2 procent) gemeten sinds de herfst van 2007.

De sterkste groei vond vorige maand plaats in de techniek. Daar was 33 procent meer werk voor uitzendkrachten dan een jaar eerder. In de industrie nam het aantal uitzenduren met 17 procent toe.

In de medische sector nam de vraag naar flexibele arbeid nog altijd af. Vorige maand was er bij de medische bedrijven 14 procent minder werk voor uitzendpersoneel dan een jaar eerder. De uitzenduren in deze sector dalen al sinds eind 2007.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.