Uitzendkrachten werkten kwart minder in 2009

0

Uitzendkrachten hebben vorig jaar in Nederland 23 procent minder uren gewerkt dan een jaar eerder. De omzet daalde op jaarbasis met 21 procent.

Dat maakte de brancheorganisatie van uitzendbureaus ABU dinsdag bekend.

Vooral in de sectoren techniek en industrie liep de werkgelegenheid voor uitzendkrachten hard achteruit. Voor technici was 31 procent minder uitzendwerk, in de industrie daalde het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren met 26 procent.

De daling was relatief minder sterk in de medische sector en de administratie. In beide sectoren was bijna een vijfde minder werkgelegenheid voor uitzendkrachten dan in 2008.

De meest recente cijfers van ABU wijzen nog niet op herstel. Het totaal aantal uren voor uitzendwerkers lag in de laatste vier weken van 2009 nog altijd 23 procent lager dan in dezelfde periode een jaar eerder.

De daling was in de laatste weken van het jaar het sterkst in de techniek (min 32 procent) en de administratie (min 25 procent). In de industrie werkten uitzendkrachten 20 procent minder uren dan in de laatste weken van 2008.

Uitzendondernemingen zagen de omzet vorig jaar gemiddeld met 21 procent afnemen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.