Uitzendkrachten blij met werk, maar ontevreden over opleidingskansen

0

Uitzendkrachten zijn tevreden met hun werk en geven hun uitzendbaan gemiddeld een 7 als rapportcijfer. Ze zijn het meest tevreden over hun collega’s, maar het minst tevreden over mogelijkheden voor opleidingen.

Dat blijkt uit onderzoek naar de werkbeleving, beweegredenen en wensen van uitzendkrachten in opdracht van brancheorganisatie NBBU. Aan de uitzendkrachten is onder meer gevraagd een rapportcijfer te geven over arbeidstijden, werkdruk en leren tijdens en van het werk. Ze kregen de vraag voorgelegd of zij tevreden zijn over regelingen in het arbeidscontract, zoals vakantie- en verlofregelingen, het salaris en de toelagen.

Van de ondervraagde uitzendkrachten geeft 83% een voldoende tot goed rapportcijfer voor hun uitzendbaan. Driekwart (73%) van de uitzendkrachten zegt het werken met een flexibel arbeidscontract prettig te vinden of zegt dat de contractvorm hen niet uitmaakt.

‘Flexwerk aantrekkelijker maken’
Ongeveer een kwart vindt het niet prettig om via een flexcontract te moeten werken. Veelal geven ze aan dat een vast dienstverband hen meer rust en zekerheid biedt. "We moeten er meer aan doen om flexwerk aantrekkelijker te maken", zegt NBBU-directeur Marco Bastian: ’De uitkomsten laten zien dat uitzendwerk voorziet in een maatschappelijke behoefte. Tegelijkertijd moeten we meer investeren in scholing.’ De NBBU adviseert uitzendbureaus hoe ze hun scholingsbeleid kunnen verbeteren. De bond zegt zich ook in te spannen om de drempel bij het verkrijgen van hypotheken te verlagen, omdat het flexwerkers volgens Bastian onmogelijk wordt gemaakt een hypotheek af te sluiten.

Positieve werkbeleving
De verklaring van de NBBU voor de positieve werkbeleving van uitzendkrachten is dat het flexwerk voorziet in een maatschappelijke behoefte: door het werk spelen uitzendkrachten een rol op de arbeidsmarkt. Dat blijkt ook uit de antwoorden op de vraag waaróm mensen uitzendwerk doen. De meeste uitzendkrachten geven aan dat uitzendwerk hen de mogelijkheid geeft weer werk te hebben na het verliezen van een vaste baan wegens ontslag, reorganisatie of faillissement.

Hoop op vaste baan
Een derde van de uitzendkrachten werkt als uitzendkracht in de hoop een vaste baan te vinden. Tegelijkertijd is het voor 25% van de uitzendkrachten een makkelijke manier om werk te vinden. Circa 30% antwoordt dat ze geen andere keus hadden. Dat bewijst volgens de NBBU het maatschappelijk nut van de branche: mensen die geen mogelijkheid vonden om aan werk te komen, is het wel gelukt via de uitzendbranche.

Bij de NBBU zijn 800 uitzendorganisaties aangesloten die per jaar ongeveer 160.000 uitzendkrachten aan het werk hebben.
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.