Uitzendbranche groeit in lager tempo

0

De omzet en het aantal gewerkte uren in de Nederlandse uitzendbranche zijn in de periode van 25 april tot en met 22 mei in een lager tempo gestegen dan een jaar eerder.

Dat bleek dinsdag uit cijfers van brancheorganisatie ABU.

Drie procent omzetgroei
De omzet nam met 3 procent toe, waar die een jaar eerder nog met 8 procent steeg. Het aantal uitzenduren groeide met 2 procent tegen 9 procent een jaar eerder. De betreffende periode telde dit jaar twee werkdagen meer. Daarvoor is een correctie toegepast.

Technische sector uitblinker
De technische sector blonk uit met een omzetgroei van 19 procent op jaarbasis en een toename van het aantal uren met 20 procent. In de industrie gingen zowel de omzet als het aantal uren met 3 procent omhoog. De omzet in de administratieve sector bleef gelijk, terwijl het aantal uren met 3 procent daalde. De medische sector stond er slecht voor met een omzetdaling van 21 procent en 18 procent minder uren.

 
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.