Uitzendbaan nu ook voor werkzoekende

4

UWV Werkbedrijf en de uitzendbureaus gaan landelijk samenwerken om werkzoekenden sneller aan een baan te helpen.

Dat betekent dat werkzoekenden straks ook via de uitzendbureaus een contract kunnen krijgen. Het UWV bevestigde berichtgeving hierover donderdag in dagblad De Telegraaf.

Werkzoekenden konden al een tijdje op basis van vrijwilligheid op de helft van de Werkpleinen terecht bij balies van de uitzendbureaus. Een verdergaande proef in Den Bosch bleek zo succesvol dat die na de zomer landelijk navolging krijgt. Werkzoekenden moeten dan ook een redelijk uitzendcontract accepteren.

Door de samenwerking gaat een lang gekoesterde wens van de uitzendbureaus in vervulling. Zij mogen nu ook bemiddelen voor de duizenden werkzoekenden uit de kaartenbakken van het UWV.
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

4 reacties

 1. “Door een nieuwe landelijke samenwerking tussen het UWV en de uitzendbranche moeten meer mensen sneller aan het werk geholpen worden. Maar wie een redelijk uitzendcontract weigert, loopt de kans zijn uitkering te verliezen.”

  Ik vraag mij af, wat is “redelijk”? Wie gaat dat bepalen? Al met al vind ik het een goede zaak dat mensen niet zomaar op hun gat mogen blijven zitten maar daadwerkelijk iets moeten gaan doen om aan hun levensbehoeften te voldoen, zoals de rest van de mensen.

 2. K.K. heb je je weleens afgevraagd hoe geweldig gemotiveerd werknemers zijn die onder hun kunnen MOETEN gaan werken? Bedrijven zitten daar niet op te wachten en is totaal geen oplossing voor het probleem. Als de economie ook maar een beetje aantrekt zijn ze weer weg en het bedrijf zit met de gebakken peren. Ik zou NOOIT iemand zwaar onder zijn niveau inzetten. Als een werknemer dat zelf wel wil dan komt hij echt wel aan een baan.

 3. Waarom wordt de bemiddelingstaak van het UWV niet opgeheven als uitzendbureau’s dat veel beter kunnen? Kunnen er meteen flinke bezuinigingen worden ingeboekt.

 4. Djaya Nirghin op

  Hoe lang langdurig zorgverlof

  Als uw kind, partner of ouder ernstig ziek is, kunt u langer zorgverlof opnemen.

  Per 12 maanden heeft u recht op maximaal 6 keer het aantal uren dat u per week werkt. Dus als u 32 uur per week werkt, kunt u in 12 maanden 192 uur langdurig zorgverlof opnemen.
  U kunt meer dan 1 keer per 12 maanden langdurend zorgverlof opnemen. Maar het maximum aantal uren mag u niet overschrijden. Dit doet u in overleg met uw werkgever.