Steeds meer oproepkrachten

0

Het aantal oproepkrachten in ons land is de afgelopen jaren flink toegenomen. Tussen 2010 en 2014 is het aantal oproepkrachten met een derde gestegen, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In totaal kwam het aantal oproepkrachten in 2014 uit op 537.000. Ruim een derde hiervan is een baan in de handel. Ook in de horeca en in de zorg wordt veel met oproepkrachten gewerkt.

Maurice Limmer, voorzitter van vakbond CNV noemt de toename van het aantal oproepcontracten ‘een slechte ontwikkeling’. ‘Daarmee lijkt het er op dat ondernemers steeds meer risico’s en kosten afwentelen op werknemers, door zoveel gebruik te maken van deze flex-vorm. Dit moet een halt worden toegeroepen.’

Uitzendkrachten

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat ook het aantal uitzendbanen in deze periode is toegenomen. Maar met een stijging van 6 procent, was deze toename veel geringer.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.