Stappenplan Keuze contractvorm: overeenkomst van opdracht of van aanneming?

0

Welk contract biedt een werkgever welke zelfstandige aan: een overeenkomst van opdracht of aanneming? Voor welke variant moet wanneer worden gekozen? Dit stappenplan helpt je bij je keuze.

  1. een opdrachtcontract (met een zzp’er of freelancer), ook wel overeenkomst van opdracht of opdrachtovereenkomst genoemd, of
  2. een overeenkomst tot aanneming van werk, ook wel aannemingsovereenkomst of aannemerscontract genoemd.

Stap 1 – Wat moet de zelfstandige gaan doen

Het belangrijkste verschil tussen contract 1) en contract 2) is de opdracht die de zelfstandige krijgt. Kan het resultaat worden aangeraakt? Of niet?

Stap 2 – Kan het resultaat worden aangeraakt?

Moet de zelfstandige een ‘werk van stoffelijke aard’ tot stand brengen (iets dat later kan worden aangeraakt zoals een gebouw, schilderwerk of drukwerk), dan moet worden gekozen voor contract 2). Zie Stappenplan – Aangaan overeenkomst tot aanneming

Stap 3 – Kan het resultaat niet worden aangeraakt?

Als de zelfstandige geen ‘werk van stoffelijke aard’ tot stand moet brengen (hij moet bijvoorbeeld het HR-beleid vormgeven, wordt ingeschakeld als coach, moet teksten schrijven of wordt ingeschakeld om een marketingcampagne op te zetten), kies dan voor contract 1)
Zie: Stappenplan – Aangaan overeenkomst van opdracht

Lees meer over:

Over Auteur

Mr. Edith van Schie is auteur bij XpertHR. Daarnaast is zij adviseur op het gebied van arbeidsrecht en HR. Edith is jarenlang actief geweest als arbeidsrechtadvocaat, maar heeft de zaken ook een paar jaar van een ‘andere kant’ kunnen bekijken toen zij bij de rechtbank werkzaam was. Zij publiceert over arbeidsrecht en HR.