Rotterdam wil bijdrage van uitzendbureaus

2

Uitzendbureaus die Polen en andere Oost-Europeanen in dienst hebben moeten verantwoordelijker worden gemaakt voor hun werknemers.

Daarom pleit het Rotterdamse stadsbestuur voor een toeslag voor uitzendbureaus om de nieuwe arbeidskrachten te kunnen begeleiden met taallessen, inburgering en eventuele opleidingen.

Dat stelde wethouder Hamit Karakus nu de Tweede Kamer dinsdag met minister Henk Kamp van Sociale Zaken praat over arbeidsimmigratie. Het idee van Karakus, onder meer wethouder arbeidsimmigratie uit Oost-Europa, staat niet in een brief van Kamp aan de kamerleden. ,,Ik ga er van uit dat hij dat is vergeten’’, zegt Karakus.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Paul Petrovics op

    Een beetje Nederlands kennen is van wezenlijk belang als je hier langere tijd woont en werkt. Onbegrijpelijk dat daarom de inburgeringscursussen niet meer gratis beschikbaar zijn voor immigranten. Ik ben er van overtuigd dat het de Nederlandse maatschappij meer oplevert dan het kost. Maar ja, kosten gaan voor de baat en nog een ander spreekwoord (of gezegde): wie dan leeft wie dan zorgt.

  2. Patrick Boeters op

    Rotterdam loopt weer eens achter de feiten aan. De meeste uitzendbureaus geven al een Nederlandse cursus voor de Oost-Europese medewerkers. Hier krijg je ook subsidie voor en je hebt een belasting voordeel.