Proef met flexibele lestijden

0

Zeven basisscholen experimenteren de komende jaren met flexibele openingstijden.

Dat heeft het ministerie van Onderwijs donderdag bekendgemaakt.

De zeven scholen doen mee aan een driejarig experiment, dat dit schooljaar begint. In overleg met het onderwijspersoneel, ouders en kinderopvanginstellingen kunnen de lessen en vakanties flexibel worden verdeeld over het schooljaar, zodat dit ,,past bij de wensen van deze tijd”. Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) wil de resultaten van de proef gebruiken bij vernieuwing van regels over de onderwijstijd.

Eind vorig jaar kondigde Van Bijsterveldt al aan dat ze basisscholen de ruimte wil bieden om te experimenteren met flexibele onderwijstijd, waardoor ook vaker tijdens de zomerperiode wordt lesgegeven. Volgens haar kan maatwerk een positieve bijdrage leveren aan een betere aansluiting tussen onderwijs en kinderopvang, zorgen voor meer rust en regelmaat op de dag en leerkrachten meer ruimte geven hun tijd goed te benutten.

Lees ook:
> Docenten willen liever flexibele werktijden dan hoger salaris
> Proef met inspraak ouders schoolvakanties

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.