PostNL moet zelfstandigen in loondienst nemen

0

De rechter heeft bepaald dat PostNL twee zelfstandigen in loondienst moet gaan nemen. Wegens omstandigheden zouden deze zelfstandigen niet voldoen aan de eisen van zelfstandig ondernemerschap. Volgens de rechter hebben zij een arbeidsovereenkomst met PostNL waardoor zij in loondienst genomen moeten worden.

Doordat PostNL zeer gedetailleerde instructies aan de bezorgers geeft over de uitvoering van het werk en omdat de zelfstandigen geen andere opdrachtgevers hebben, oordeelt de rechter dat bij twee van de drie zelfstandigen kenmerken van een arbeidsovereenkomst aanwezig zijn en de zelfstandigen in loondienst genomen moeten worden.

 

Deze uitspraak is niet alleen van invloed op de bezorgers van PostNL, maar waarschijnlijk ook voor zelfstandigen die in opdracht van andere bedrijven werken. Maurice Jacobs, belangenvereniging zelfstandige bezorgers SubcoPartners reageert: ‘Ik krijg er kippenvel van. Iedereen zei dat we een rechtzaak tegen PostNL nooit zouden winnen’.

 

Het is niet de eerste keer dat de bezorgers in opstand komen over de arbeidsvoorwaarden. Volgens de FNV was er eerder al sprake van schijnzelfstandigheid omdat de bezorgers voor één opdrachtgever werken. PostNL heeft de zelfstandigen de keus gegeven in vaste dienst te komen. Degene die als zelfstandige bleven werken, kregen een 10% hogere vergoeding. Van de 700 zzp’ers heeft maar 15% ervoor gekozen om in vaste dienst te komen.

 

Bron: FD

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.