Payrollcontract vaak voortzetting bestaande baan

1

Ruim eenderde van de werknemers die werken op basis van een payrollcontract, krijgen dit contract aangeboden in hun huidige functie, waarmee zij hun reeds bestaande baan voortzetten.

Zij zijn dus in hun eigen baan flexkracht geworden en hebben formeel een andere werkgever gekregen. Voor 64 procent van de payrollkrachten was het payrollcontract voor een nieuwe baan. Dit blijkt uit een onderzoek naar de kenmerken van payrollkrachten, uitgevoerd door Ecorys in opdracht van de VPO.

Werkgeverschap

Bij payrolling geeft een bedrijf zijn werkgeverschap uit handen en komt het personeel in dienst van de betreffende payrollbedrijf. Toch beschouwt het merendeel van de payrollkrachten niet het payrollbedrijf als werkgever. 80 procent van de payrollkrachten ziet de organistie waar zij werkzaam zijn als werkgever. 17 procent ziet zowel het payrollbedrijf als de organisatie waar hij zijn werkzaamheden uitvoert als werkgever.

Bron: Flexmarkt.nl

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Ik heb nog nooit gehoord van een pay-roller die een gouden handdruk heeft gehad.