‘Pak discriminatie uitzendbureaus aan’

3

Minderhedenorganisaties in Nederland vragen staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) om ,,een harde aanpak van discriminatie en werkloosheid onder niet-westerse migranten”.

Aanleiding is een afstudeeronderzoek van twee sociologen van de Vrije Universiteit naar discriminatie in de uitzendbranche. Hieruit blijkt dat ruim driekwart van de uitzendbureaus verzoeken inwilligt om geen Turken, Marokkanen of Surinamers te leveren voor een vacature.

De Samenwerkingsverbanden van het Landelijk Overleg Minderheden (LOM) zijn ,,geschokt over de omvang van deze schandalige praktijk van discriminatie in de uitzendbranche”, zo lieten ze woensdag weten. Het LOM is ook blij met het onderzoek. ,,Het bevestigt signalen die wij hierover al langer van onze achterbannen ontvangen, maar die helaas zeer moeilijk zijn te bewijzen.”

Het onderzoek toont volgens het LOM aan dat het onder werkgevers in de uitzendbranche ,,een normale zaak lijkt te zijn om geen jongeren van allochtone afkomst in dienst te willen nemen.’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

  1. Analoog aan de kabinetsreactie mbt weigerambtenaren (als ze maar kunnen trouwen), zie ik geen probleem.
    Zo lang allochtonen maar ergens kunnen werken………………toch?

  2. Uitzendbureaus doen dit omdat hun opdrachtgevers dat van ze vragen. (neem ik aan). Als er door een opdrachtgever wordt gevraagd geen allochtoon of ouderen aan te leveren en ze doen dat wel dan zal de opdrachtgever niet tevreden zijn. Ben benieuwd hoe ze dit willen aanpakken?