Onderzoek steunt beleid Asscher flexcontracten

2

Bedrijven maken steeds meer gebruik van flexwerkers. Ruim de helft van de bedrijven (53 procent) zegt de komende twee jaar meer flexibele contracten te gaan hanteren. Werknemers hebben echter in overgrote meerderheid een voorkeur voor een vast dienstverband.

Ze kiezen alleen voor een flexcontract als ze geen vast werk kunnen vinden, zo blijkt uit een onderzoek dat minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Personen met vast werk zijn meer tevreden over hun werk en hun contractvorm dan anderen. Asscher voelt zich door het onderzoek gesteund in zijn beleid om werknemers met flexcontracten meer zekerheid te bieden en ze te laten doorstromen naar een vaste baan. Vanaf 1 juli 2014 wordt de wetgeving rondom arbeidscontracten aangepast, met als doel meer zekerheid voor flexwerkers. Bekijk hier wat verandert in de wetgeving rondom arbeidscontracten.

[([002_RBIAdam-image-1373679.jpeg])]

Weet jij al hoe het precies zit? Test het met onze kennisvraag.
Het juiste antwoord op de vraag geven we binnenkort op onze website.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Tony de Bree op

    Op zich goede zet van Asscher. Het probleem is alleen dat er weinig tot geen nieuw werk is binnen en buiten de grote traditionele werkgevers in Nederland en dat de sociale zekerheid nog verre van flexibel is. Het zou verstandig zijn om het gehele systeem rond arbeid in Nederland te flexibliseren om een zodanige manier dat de overgang naar een nieuwe, digitale economie inderdaad gemaakt kan worden zonder dat de lasten van die flexibilisering eenzijdig bij bepaalde groepen mensen terecht komen.

  2. I Steltenpool op

    Het lijkt me goed als er ook onderzoek wordt gedaan naar de effecten van het beleid, zal het doel dat Assher heeft wel gehaald worden?
    Ik betwijfel het…