Nieuwe brancheorganisatie opgericht: OVAL

0

Met de bundeling van krachten van brancheorganisaties Boaborea en Nobol is de nieuwe Organisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan ontstaan: OVAL.

De nieuw brancheorganisatie vertegenwoordigt arbodiensten, interventiebedrijven, adviesbureaus op het terrein van outplacement, loopbaanbegeleiding en loopbaancoaching, re-integratiebedrijven en jobcoachorganisaties.

De leden van Boaborea en Nobol hebben deze zomer zelf besloten een nieuwe brancheorganisatie op te richten, zodat de krachten van dienstverleners op het terrein van werk, loopbaan en vitaliteit worden gebundeld. ‘Het is een stap die simpelweg voortkomt uit onze gezamenlijke visie op de veranderende arbeidsmarkt’, vertelt OVAL-voorzitter Kick van der Pol. Hij benadrukt dat Boaborea en Nobol al intensief samenwerkten als het gaat om loopbaanontwikkeling en outplacement. ‘Samengaan in één krachtige, slagvaardige vereniging is dus een logische stap.’

De 170 leden van OVAL zijn zowel grote als kleine bedrijven, die breed georiënteerd zijn of juist zeer specialistisch zijn gericht op mens en organisatie. Ze werken in opdracht van werkgevers, verzekeraars, werknemers, het UWV, gemeenten en (individuele) werkzoekenden. Ze houden zich vooral bezig met het verhogen van de arbeidsparticipatie en het bevorderen van een optimale inzetbaarheid. De dagelijkse leiding bij OVAL is in handen van Petra van de Goorbergh.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.