Nieuwe arbeidsregelgeving zorgt voor grote verwarring

0

Nieuwe arbeidsregelgeving, zoals de transitie van de VAR naar de Wet DBA modelovereenkomsten, zorgt voor veel verwarring. Dat blijkt uit onderzoek van HR-bureau Tentoo. Bijna de helft van de 1048 ondervraagden kent het woord ‘ modelovereenkomst’ niet en twee derde weet niet wat het begrip inhoudt.

Veranderende wetgeving

De arbeidswetgeving is niet alleen onduidelijk, de verwachting bestaat ook dat de wetten snel weer veranderen. 44 procent van de ondervraagden denkt dat de wetgeving voor flexibele werknemers binnen een jaar weer verandert. Een derde denkt dat hetzelfde zal gebeuren voor vaste werknemers. Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo: ‘Mensen weten niet meer waar ze aan toe zijn. Niet alleen kent men de huidige wetgeving niet goed, ook heerst het gevoel dat het toch geen zin heeft, omdat de wetgeving toch weer snel kan veranderen.’

Ouderen hebben weinig vertrouwen in nieuwe wetgeving

Bijna 40 procent gelooft dat nieuwe wetgeving niet zal leiden tot meer duidelijkheid. Ouderen zijn daarin sceptischer dan jongeren. Slechts 29 procent van de 45-59-jarigen denkt dat de nieuwe wetgeving de arbeidsmarkt duidelijker zal maken, tegenover 44 procent van de 18-29-jarigen. Een derde van de jongeren denkt dat de nieuwe wetgeving meer zekerheid zal bieden. Slechts één op de vier ouderen heeft die verwachting.

Van VAR naar modelovereenkomst

Sinds 1 mei kunnen zzp’ers geen gebruik meer maken van de VAR. Voortaan kunnen ze hun arbeidsrelatie met de opdrachtgever vastleggen via een modelovereenkomst volgens de wet DBA. Uit het onderzoek blijkt dat ruim 47 procent van de ondervraagden het woord modelovereenkomst niet kent en 58 procent niet weet wat het inhoudt. Slechts een kwart van de ondervraagden vindt dat modelovereenkomsten voor meer duidelijkheid zorgen.

Vrouwen nog minder op de hoogte dan mannen

Opvallend is dat het percentage vrouwen dat het woord ‘modelovereenkomst’ niet kent (54,4 procent) aanzienlijk hoger is dan het percentage mannen (41 procent). Ook weet slechts een derde van de vrouwen wat de term inhoudt. Bovendien geeft slechts een op de vijf vrouwen aan de nieuwe modelovereenkomsten duidelijk en transparant te vinden, tegenover een op de vier mannen. Volgens Den Ronden is dit te wijten aan het feit dat het aantal vrouwelijke zzp’ers en freelancers lager is dan het aantal mannen.

Bron: Tentoo

 

Hoe ziet de perfecte arbeidsovereenkomst er anno 2016 uit? En verschilt dit voor flexibele werknemers en/of vaste werknemers? En welke bepalingen kan je absoluut (niet) opnemen in een arbeidsovereenkomst? Meld je aan voor het webinar ‘De perfecte arbeidsovereenkomst’ waarin Maarten van Gelderen je bijpraat. Stel live je vragen aan de presentator dan wel een arbeidsjurist!

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.