Misstanden uitzendbranche aangepakt

0

De 100 uitzendbureaus die het meest over de schreef gaan worden vanaf dit najaar als eerste aangepakt door de Belastingdienst en de Inspectie SZW.

Minister Henk Kamp van Sociale Zaken heeft dat maandag aan de Tweede Kamer geschreven. Hij versterkt daartoe de opsporing en handhaving.

Het gaat om bureaus die onderbetalen, geen sociale premies afdragen, mensen uitbuiten en daardoor op oneigenlijke manier concurreren. Ook de sector zegt de noodzaak te voelen de problemen aan te pakken. Malafide uitzendbureaus verpesten de markt voor hun eerlijke concurrenten.

De Inspectie SZW heeft sinds maart 232 inspecties bij uitzendbureaus verricht en 17 invallen gedaan. De afgelopen week vonden nog invallen plaats in Den Haag en Leeuwarden. Daarbij werd iemand aangehouden en zijn auto’s in beslag genomen vanwege openstaande belastingboetes.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.