Minder omzet en uren in uitzendbranche

0

De markt voor uitzendpersoneel toont nog geen herstel. In de periode van 21 mei tot en met 17 juni is zowel de omzet van uitzendbedrijven als het aantal uren dat door uitzendkrachten werd gewerkt met 4 procent gedaald op jaarbasis.

Dat maakte brancheorganisatie ABU dinsdag bekend.

De ontwikkeling in de medische sector was verreweg het zwakst met een omzetdaling van 17 procent en 18 procent minder uitzenduren. In de industriële sector en de technische sector daalde het aantal uren met 5 procent, terwijl de omzet in de industrie met 4 procent daalde en in de technische branche met 6 procent. In de administratieve markt ging het relatief goed met 1 procent minder uren en een 3 procent lagere omzet.

ABU gaf ook de cijfers over de eerste helft van dit jaar. Gemiddeld daalde het aantal uren met 3 procent en de omzet met 2 procent. Deze periode telde 1 werkdag minder dan de eerste helft van 2011. Daarvoor zijn de cijfers aangepast.

Ook over het halfjaar bezien zat de ergste pijn in de medische sector. De omzet daalde er met 11 procent en het aantal uren met 14 procent.

In de industriële sector ging de omzet met 4 procent omlaag en het aantal uren met 5 procent. In de technische markt daalde de omzet met 2 procent en het aantal uren met 3 procent.

Het aantal uren in de administratieve branche bleef in de afgelopen 6 maanden gelijk, terwijl de omzet met 1 procent steeg.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.