Meldpunt tegen malafide uitzendbureaus

0

Wantoestanden in de uitzendbranche met illegale arbeid, uitbuiting en belastingfraude kunnen voortaan gemeld worden bij een speciaal meldpunt.

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) heeft woensdag het Meldpunt Malafide Uitzendbureaus gelanceerd.

Het meldpunt is niet alleen voor slachtoffers van illegale arbeid en uitbuiting, maar ook voor goede ondernemers die zich oneerlijk beconcurreerd voelen. Kamp wil voorkomen dat ,,bonafide uitzendbureaus uit de markt gedrukt worden”, omdat zij wel op een nette manier mensen aan het werk helpen.

Mensen kunnen het meldpunt bereiken via het gratis telefoonnummer 0800-5151 en er kan via de post of internet een bericht worden gestuurd naar de Inspectie SZW. Er kan ook anoniem worden gemeld.

Het meldpunt is onderdeel van een pakket aan maatregelen, waarmee Kamp binnen twee jaar alle malafide uitzendbureaus tot nul wil terugbrengen. Zo werkt hij aan een registratieplicht voor uitzendbureaus in het Handelsregister om de goeden beter te onderscheiden van de kwaden. Daarbij onderzoekt de minister nog of herinvoering van een vergunningsplicht voor deze sector niet beter is.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.