Meer vrouwen in topfunctie door flexibel werken

0

Bedrijven die talentvolle vrouwen willen aantrekken, moeten ook verantwoordelijke functies met hogere salarissen toegankelijk maken voor parttime medewerkers.

Dat is de conclusie van een onderzoek van het Britse Trade Unions Congress (TUC) bij 2,6 miljoen Britse werknemers. Opgemerkt wordt dat slechts 13,7 procent van de verantwoordelijke functies ingevuld wordt door parttime banen, terwijl deeltijds werk op de algemene arbeidsmarkt een aandeel heeft van 28,3 procent. Bovendien blijkt dat bijna 66 procent van de verantwoordelijke functies met hogere salarissen door mannen worden ingevuld.

Kortere werkweek? Geen topfunctie

“Jonge vrouwen zijn perfect in staat om de prestaties van hun mannelijke leeftijdsgenoten te evenaren,” benadrukt Frances O’Grady, secretaris-generaal van het TUC. “Een groot gedeelte van hun talent en ervaring gaat echter verloren wanneer er kinderen komen en er naar een grotere flexibliteit in de werkuren wordt gestreefd. De weigering van vele bedrijven om hogere functies open te stellen voor parttime arbeid en flexibiliteit zorgt ervoor dat een aantal topfuncties compleet ontoegankelijk worden voor medewerkers die hun werkweek zouden willen inkorten.”

Lager salaris en lager niveau

“Indien een vrouw geen mogelijkheid krijgt om haar huidige carrière op een flexibele manier verder te zetten, zal ze verplicht worden om naar een andere functie te zoeken die met een lager salaris gepaard gaat en onder haar huidige vaardigheidsniveau blijft,” wordt er nog aangevoerd. “Daarom moeten inspanningen worden gedaan om ook hogere functies op een flexibele manier te organiseren. Bij de ondertekening van het arbeidscontract zou dan ook een eventuele mogelijkheid op flexibiliteit en parttime werk moeten kunnen worden besproken of overwogen. De openbare sector kan hierin mogelijk een leidende rol opnemen. De inspanningen van het beleid zijn er grotendeels op gericht om een grotere vrouwelijke vertegenwoordiging te creëren in de bestuurskamers,” zegt O’Grady nog.

Bron: Express

Lees ook:
Aantal vrouwen in top licht gestegen

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.