Loonsverhoging vaste medewerkers uitzendbranche

0

De vaste medewerkers in de uitzendbranche krijgen een loonsverhoging. Dit geldt zowel voor de medewerkers die vallen onder de ABU-cao als voor medewerkers die vallen onder de NBBU-cao.

 

Voor de vaste medewerkers die vallen onder de ABU-cao was een voorwaardelijke loonsverhoging afgesproken. De werknemers zouden een loonsverhoging krijgen als er sprake was van een gemiddelde groei van 5 procent van het aantal uitzenduren ten opzichte van dezelfde perioden het jaar daarvoor, gemeten over zes achtereenvolgende perioden gebaseerd op cijfers van de ABU. Dit was nu het geval en de medewerkers krijgen per 1 december 2010 een loonsverhoging van 1,5 procent.

De medewerkers die onder de NBBU-cao vallen krijgen per 1 januari 2011 een loonsverhoging van 0,5 procent. Ook voor hun is een voorwaardelijke verhoging afgesproken. Bij een goede marktontwikkeling kan er een loonsverhoging van 0,5 procent worden toegepast met ingang van 1 juli 2011. Deze verhoging geldt alleen indien er twee aaneengesloten kalenderkwartalen sprake is van groei in uitzenduren van tenminste 5 procent ten opzichte van vergelijkbare perioden van het voorgaande jaar (gebaseerd op CBS-gegevens over de uitzendbranche). Mocht de groei achterblijven bij de verwachting kan de ingangsdatum verschuiven naar 1 oktober 2011. Indien op geen enkel moment aan de gestelde voorwaarde voor verhoging wordt voldaan, komt deze verhoging te vervallen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.