Krimp uitzendmarkt houdt aan

0

De arbeidsmarkt voor uitzendkrachten is in mei en juni opnieuw verslechterd. Dat blijkt uit cijfers die de brancheorganisatie voor uitzendondernemingen ABU dinsdag heeft gepubliceerd.

Het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren nam in de periode van 20 mei tot 16 juni met 5 procent af ten opzichte van het voorgaande jaar. De omzet van uitzendbedrijven kromp in deze periode met 3 procent.

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten nam in alle sectoren af. Bij administratieve bedrijven was 3 procent minder werk voor tijdelijke krachten. In de industrie en de technische sectoren nam het werk voor uitzendpersoneel met respectievelijk 5 en 7 procent af. In de zorgsector namen de uitzenduren met ruim een derde af ten opzichte van dezelfde periode in 2012.

In de eerste helft van dit jaar daalde de werkgelegenheid voor uitzendkrachten gemiddeld met 4 procent. Uitzendbedrijven boekten in die periode 2 procent minder omzet dan in de eerste 6 maanden van vorig jaar.
|
(c) ANP 2013, alle rechten voorbehouden

Economisch herstel
De Rotterdamse economen Philip Hans Franses en Bert de Groot, beiden hoogleraar aan de Erasmus Universiteit, voorzien een economische groei in het derde kwartaal van 1 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De Groot en Franses baseren hun prognoses juist vooral op de ontwikkelingen in de uitzendmarkt.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.