KPN schrapt vijfde van banen bij Getronics

1

Getronics moet ongeveer een vijfde van de circa 12000 banen schrappen als gevolg van een reorganisatie bij moederbedrijf KPN.

Getronics zal in die reorganisatie ongeveer 2000 tot 2500 banen moeten schrappen. Dat is de helft van het totaal aantal banen dat KPN wil gaan opheffen. Dit maakte het telecombedrijf vanochtend bekend bij de presentatie van de tweedekwartaalcijfers, aldus het Financieel Dagblad 

Minder inkomsten
KPN ziet zich genoodzaakt banen te schrappen vanwege de aanhoudende prijsdruk, het feit dat zakelijke klanten investeringen uitstellen en dat klanten minder bellen en sms-en.

‘Outsourcen’
Getronics zal nu vooral moeten gaan besparen door werk uit te besteden aan India, aldus KPN-topman Eelco Blok vanmorgen .Eerder dit jaar werd al bekend gemaakt dat de naam Getronics zou verdwijnen en dat het bedrijf het aantal banen zou reduceren, aldus Computable. In 2009 verdwenen bij Getronics ook al 1900 banen, schrijft het computervaktijdschrift.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Eerste zin loopt niet lekker!

    Getronics gaat ongeveer een vijfde van de circa 12000 banen moeten schrappen als gevolg van een reorganisatie bij moederbedrijf KPN.

    Bij Getronics verdwijnt ongeveer een vijfde van de circa 12000 banen als gevolg van een reorganisatie bij moederbedrijf KPN.

    Klink alweer wat beter!