Inval bij vermoedelijk malafide uitzendbureaus

0

Vijf vermoedelijk malafide uitzendbureaus en 9 bedrijven die uitzendkrachten inhuren van deze bureaus hebben deze week bezoek gekregen van Inspectie SZW, de Belastingdienst, politie, Koninklijke marechaussee en UWV.

De controles vonden plaats in Noord- en Zuid-Holland en in Noord-Brabant. De uitzendbureaus worden verdacht van onderbetaling, illegale arbeid en belastingfraude.

Tijdens de actie zijn onder meer de loonadministratie en de urenregistratie gecontroleerd. Van enkele bedrijven wordt de administratie nog nader onderzocht. UWV stelt verder een nader onderzoek in naar personen die werken en een uitkering ontvangen. De Belastingdienst heeft beslag gelegd op drie auto’s, ter voldoening van openstaande belastingschulden.

Bij de actie is samengewerkt met het Interventieteam Champignons en het Westland Interventieteam. In totaal hebben zo’n 200 inspecteurs en controleurs zich ingezet bij de acties.

Voormalig minister van Sociale Zaken Henk  Kamp kondigde in september aan eerst de honderd meest malafide uitzendbureaus aan te pakken. Een interventieteam Aanpak Malafide Uitzendbureaus, bestaande uit medewerkers van de Inspectie SZW en de Belastingdienst, houdt zich hier mee bezig. Kamp vindt dat de uitzendbranche transparanter en de controle op uitzendbureaus groter moet worden om zo de malafide uitzendbureaus tegen te gaan.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.