ING en uitzendbureaus compenseren uitzendkrachten

1

ING maakte woensdag bekend een groep uitzendkrachten te compenseren voor het mislopen van de transitievergoeding. De bank doet dit in samenwerking met de uitzendbureaus waarvoor de uitzendkrachten werken. Wat de compensatie precies inhoudt, is nog niet bekend.

De regeling geldt voor de uitzendkrachten die tussen 1 januari 2015 en 1 juli 2015 hun baan bij ING verliezen nadat ze twee jaar ononderbroken bij de bank hebben gewerkt. Het gaat on ongeveer 275 werknemers. Omdat de uitzendkrachten voor 1 juli worden ontslagen, lopen zij de transitievergoeding mis die werkgevers vanaf 1 juli moeten betalen aan alle werknemers die minimaal twee jaar in dienst zijn geweest.

Transitievergoeding omzeilen?

Vorige week kwam ING in het nieuws na een bericht van de Volkskrant. Uit een interne notitie bleek dat de bank veel uitzendkrachten ontslaat zodat ze de transitievergoeding konden omzeilen. Dit schoot bij minister Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) in het verkeerde keelgat.

Slechte timing reorganisatie

Volgens de bank baseerde de minister zich op onjuiste informatie omdat het ontslag van de vaste werknemers en uitzendkrachten al eind 2014 was aangekondigd. De bank geeft toe dat de timing van de reorganisatie de indruk kan wekken dat ING de wettelijke regels wilde omzeilen, maar dat dit nooit de intentie is geweest. De bank geeft aan de posities van uitzendkrachten die al langer werkzaam waren bij ING niet in te vullen door nieuwe uitzendkrachten.

Bron: ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Jan van der Zanden op

    De overheid moet de wet toepassen en zo goedkoop mogelijk opereren. Als dat betekent dat er medewerkers voor 1/7/15 moeten afvloeien, dan is dat zo.

    Asscher huilt krokodillentranen. Alle deskundigen, inclusief RvS en CPB, hebben gewaarschuwd voor de negatieve effecten van de WWZ. Negatief voor werknemers, werkgevers en voor de macro-economie.

    Het is een schande dat Asscher nu probeert te regeren via emo- en moraalmanagement; dat stinkt naar bananenrepublieken. Asscher moet zichzelf/overheid en bedrijven regeren via de wet. En de WWZ gaat pas in op 1/7/2015. Hij moet zich schamen om ING de maat te nemen t.a.v. een wet die nog niet van toepassing is.

    ING treedt slap op door nu onverplicht toch te compenseren, maar het is wellicht wel de goedkoopste oplossing om zijn imago te repareren in deze emo-maatschappij.