HR te weinig betrokken bij inhuur zzp’ers

0

Binnen organisaties komt lang niet altijd de juiste zzp’er op de juiste klus te zitten. Problemen met het werken met zzp’ers worden vooral veroorzaakt doordat HR te weinig betrokken is bij de externe inhuur.

Dat vindt althans een kwart (26 procent) van de zzp’ers zelf, zo blijkt uit onderzoek van FastFlex onder 617 zzp’ers.

Tweederde van de zzp’ers ondervindt in de praktijk dat opdrachtomschrijvingen niet overeenkomen met de werkelijkheid. Daarnaast geeft 58 procent aan dat er bij de matching tussen zzp’er en opdrachtgever geen rekening wordt gehouden met de bedrijfscultuur. Bijna de helft zegt dat een mismatch tot slechtere werkprestaties leidt. Typische taken waar HR gespecialiseerd in is, zoals matching van hard skills en soft skills, goede taakomschrijvingen en de match met de bedrijfscultuur, komen nauwelijks aan bod komen als het gaat om de inhuur van zzp’ers. In de praktijk nemen inkoopmedewerkers die taak vaak op zich. En die focussen zich met name op uurtarief en hard skills.

Wat vind jij? Moet HR de inhuur van zzp’ers meer naar zich toe trekken? Praat mee in de discussie daarover op Connect.

Om de flexibele schil beter in te richten is samenwerking tussen HR en inkoop noodzakelijk. HR-professionals  hebben goed zicht op wat voor soort medewerkers, met welke expertise en ervaringen nodig zijn bij welke opdracht.

Lees ook: Werken met zzp’ers

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.