‘Hoop aan de horizon voor payrollers’

0

Werknemers die aan de slag zijn via een zogeheten payroll-constructie, kunnen binnenkort wellicht niet meer zo makkelijk ontslagen worden. De kantonrechter in Almelo heeft bepaald dat dit soort krachten bij de gemeente Enschede niet zomaar op straat gezet kunnen worden door hun werkopdracht te beëindigen, laat FNV Bondgenoten woensdag weten.

,,Voor ons is dit een mooie uitspraak”, zegt Marieke Kristen, juridisch adviseur bij de vakbond, in reactie op berichtgeving in de Volkskrant. ,,De rechter heeft door de geldstromen en schijnconstructie heengekeken. De feitelijke werkgever is niet de payroll-organisatie die de loonadministratie doet; het is het bedrijf waar de payrollers daadwerkelijk aan de slag zijn.”

Kristen rekent er wel op dat de zaak nog tot aan de Hoge Raad zal worden uitgeprocedeerd. ,,Hierover is waarschijnlijk het laatste woord nog niet gezegd.”

(c) ANP 2013 alle rechten voorbehouden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.