Honderd meldingen over malafide uitzendpraktijken

0

Bij het Meldpunt Malafide Uitzendbureaus zijn sinds de oprichting van het meldpunt in maart ongeveer 100 meldingen over wantoestanden met illegale arbeid, uitbuiting of belastingfraude in de uitzendbranche binnengekomen.

De meldingen hebben tot nu toe geleid tot 50 onderzoeken. Dat bleek woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer over handhaving op de arbeidsmarkt. Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) lanceerde dit voorjaar het meldpunt tegen malafide uitzendbureaus, tegelijk met een heel pakket aan maatregelen om illegale praktijken in de uitzendbranche in twee jaar tijd terug te brengen naar nul.
 
Het meldpunt bij de Inspectie SZW is niet alleen voor slachtoffers van illegale arbeid en uitbuiting, maar ook voor goede ondernemers die zich oneerlijk beconcurreerd voelen. Kamp wil voorkomen dat ‘bonafide uitzendbureaus uit de markt gedrukt worden’, omdat zij wel op een nette manier mensen aan het werk helpen en daardoor vaak duurder zijn.

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.