Handhaving Wet DBA blijft langer opgeschort

0

De handhaving van de Wet  deregulering beoordeling arbeidsrelatie (DBA) blijft in ieder geval tot 1 juli 2018 uitgesteld.  

Dat schrijft staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer. 

De wet DBA was eerder al tot 1 januari 2018 opgeschort na felle kritiek. Veel opdrachtgevers vonden de nieuwe regels onduidelijk, waardoor zzp’ers opdrachten verloren. De opschorting betekent dat opdrachtgevers en opdrachtnemers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als achteraf geconstateerd wordt dat er sprake is van een dienstbetrekking. Dat geldt niet voor kwaadwillenden.

10 varianten

Afgelopen maand publiceerde een stuurgroep van ambtenaren van verschillende ministeries tien mogelijke varianten bedacht voor aanpassingen van de Wet DBA. Het is aan het nieuwe kabinet om te beoordelen welke keuzes gemaakt moeten worden en hoe het vervolg van het dossier-DBA eruit ziet. Het rapport is ook aangeboden aan de informateur, zodat het in de onderhandelingen ten behoeve van de formatie kan worden gebruikt.

Meer over Wet DBA

Dit zijn de mogelijke aanpassingen in Wet DBA
Dossier Wet DBA 

 

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.