FNV bezorgd over uitbuiting oproepkrachten

1

Vakbond FNV maakt zich grote zorgen over ,,de doorgeschoten flexibilisering van arbeid” en de groeiende groep werknemers die hierdoor in onzekerheid wordt gehouden. Daar moet een einde aan komen, zegt de bond dinsdag op basis van bijna 600 reacties die binnenkwamen bij een meldpunt over ‘kruimelcontracten’.

Vooral de groei van het aantal nul-urencontracten is FNV een doorn in het oog. De grootste knelpunten zijn het gebrek aan inkomenszekerheid en werkzekerheid. ,,Dit maakt mensen wanhopig en slaat de bodem onder het bestaan weg. Ze weten niet of ze volgende maand de huur nog kunnen opbrengen”, stelt de vakbond.

De klachten komen volgens FNV uit vrijwel alle sectoren, maar de zorg spant de kroon. Ongeveer een kwart van de meldingen komen uit deze sector.

(c) ANP 2013 alle rechten voorbehouden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. info@sarspersoneelsadvies.nl op

    Voor mijn gevoel is ook nu weer de berichtgeving van het FNV onvolledig. Laatst was dit al door een bericht over een situatie van ontslag door ziekte door het onterecht ziek houden van een medewerker. Het FNV was hierbij niet alleen onvolledig maar sloeg zelfs finaal de plank mis.

    Zeker zijn er helaas werkgevers die niet juist handelen bij het gebruik van nulurencontracten. Dit bericht en dat in de krant vind ik echter tendentieus. Een nulurencontract geeft zeker wel rechten, waar medewerkers op terug kunnen vallen en die van toepassing zijn op medewerkers die aangehaald worden in het krantenartikel. Ik neem aan dat de vakbond FNV hiervan op de hoogte is en had het belangrijk gevonden dat hierover ook iets was geroepen.
    Naar mijn mening zou je dan niet alleen bezig zijn met betere berichtgeving maar tevens van betere ‘belangenbehartiging’.

    Met actuele (nuluren)arbeidsovereenkomsten die actueel en volledig zijn en het wederzijds houden aan rechten en plichten zouden we al een hele stap verder zijn.